8

46 - 8 = 38

38 / 2 = 19

19 + 8 = 26

The number of males is 26 and there are 19 females.

Added 9/21/2014 10:22:51 PM

This answer has been flagged as incorrect.

8

A drama class has a total of 46 students. The number of females is 8 less than the number of males.

x+x-8=46

2x=46+8

2x=54

x=54/2

x=27

x-8=19

There is 27 males and 19 females in the class.

27+19=46

Added 9/22/2014 6:40:06 AM

This answer has been confirmed as correct and helpful.