Question and answer
What is the selling price of an article that lists at $1500 subject to discounts of 40%, 25%, and 10%? If you’re currently making $10.50 per hour and you’re offered a new job that pays $11.75 per hour, what will be your percent of increase in pay? Find the price you would have to pay for the following item: radio $500, F.O.B. factory; less 30%, 10%, 5%; terms: 2/10; freight $62. (Assume that you pay the invoice as soon as you receive it.) You’ve bought 20 calculators listed at $125 each less 15%. The date of the invoice was June 28, and you paid the bill on July 6. What amount did you pay if
the terms were 3/10, n/60? A coat was marked down from $325 to $275. What was the percent of discount? Use your calculator to check your answers to problems 1–15.
f
$607.5 is the selling price of an article that lists at $1,500 subject to discounts of 40%, 25%, and 10%. Solution: $1500 - ($1500 *40/100) = $900; $900 - ($900 *25/100) = $675; $675 - ($675 *10/100) = $607.5
Question
Asked 29 days ago|5/15/2024 10:18:35 PM
Updated 29 days ago|5/15/2024 11:19:18 PM
5 Answers/Comments
Get an answer
New answers
Rating
3
$607.5 is the selling price of an article that lists at $1,500 subject to discounts of 40%, 25%, and 10%.
Solution:
$1500 - ($1500 *40/100) = $900;
$900 - ($900 *25/100) = $675;
$675 - ($675 *10/100) = $607.5
Added 29 days ago|5/15/2024 11:12:18 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
3
If you’re currently making $10.50 per hour and you’re offered a new job that pays $11.75 per hour, 11.9% will be your percent of increase in pay.
Solution:
Percentage Increase = ((New Pay - Old Pay) / Old Pay) * 100%

So, for this situation:

Percentage Increase = (($11.75 - $10.50) / $10.50) * 100%

Percentage Increase (1.25 / 10.50) * 100%

Percentage Increase 0.119 * 100%

Percentage Increase 11.9%
Added 29 days ago|5/15/2024 11:14:24 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
3
$354.025 is the price you would have to pay for the following item: radio $500, F.O.B. factory; less 30%, 10%, 5%; terms: 2/10; freight $62.
Solution:
30% discount: $500 * 0.30 = $150
10% discount on the remaining amount: ($500 - $150) * 0.10 = $35
5% discount on the remaining amount: ($500 - $150 - $35) * 0.05 = $15.75
Total discount = $150 + $35 + $15.75 = $200.75

$500 - $200.75 = $299.25;
$299.25 + $62 = $361.25;
2% of $361.25 = $7.225;
$361.25 - $7.225 = $354.025
Added 29 days ago|5/15/2024 11:16:31 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
3
You’ve bought 20 calculators listed at $125 each less 15%. The date of the invoice was June 28, and you paid the bill on July 6. $2061.25 did you pay if the terms were 3/10, n/60.
Solution:
Total cost = 20 calculators * $125 = $2500;
Discount = $2500 * 0.15 = $375;
Total cost after discount = $2500 - $375 = $2125;
Net amount due = Total cost after discount = $2125;
3% of $2125 = $63.75;
$2125 - $63.75 = $2061.25
Added 29 days ago|5/15/2024 11:18:24 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
3
A coat was marked down from $325 to $275. 15.38% was the percent of discount.
Solution:
Percentage Discount = (($325 - $275) / $325) * 100%

Percentage Discount = ($50 / $325) * 100%

Percentage Discount 0.1538 * 100%

Percentage Discount 15.38%
Added 29 days ago|5/15/2024 11:19:18 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
Comments

There are no comments.

Add an answer or comment
Log in or sign up first.
Questions asked by the same visitor
Your shop employs seven people. Today two people are sick. What fraction represents the employees who are sick?
Weegy: Your shop employs seven people. Today two people are sick. 2/7 of represents employees who are sick. User: Nadine walked 1/4 mile and Janet walked 3/8 mile. Who walked farther and by how much? (Hint: First change the fractions so that their denominators are the same.) Weegy: Nadine walked 1 4 of a mile, Janet walked 3 8 of a mile, and Perry walked 5 6 of a mile. Perry walked the farthest. Nadine = 6/24, Janet = 9/24, Perry = 20/24; Perry walked 7/12 miles more than Nadine. (More)
Question
Updated 28 days ago|5/16/2024 8:41:53 AM
0 Answers/Comments
On the morning of June 4, the stock of Nagasaki Corporation opened at a price of $33 1/8 per share. At the end of the day, the price had risen $4 1/4 per share. What was the price at the end of the day?
Question
Not Answered
Updated 29 days ago|5/15/2024 10:37:38 PM
1 Answer/Comment
On the morning of June 4, the stock of Nagasaki Corporation opened at a price of $333 8 per share. By noon, the price had risen $41 4 per share. By the end of the day, the price had fallen $87 8 per share from the price at noon. The closing price for the day was $28 3/4. Solution: 33 3/8 = 264+3/8}=267/8; 67/8 + 17/4 = 267/ 8}+ 34/8 = 301/8; Closing Price= 301/ 8 -71/8 = 230/8 =28 3/4.
Added 29 days ago|5/15/2024 10:37:38 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
A stockholder owns 381.881 shares. By the end of the year, he had increased his number of shares by 14.814. What is the total number of shares owned by the stockholder?
Weegy: A stockholder owns 381.881 shares. By the end of the year, he had increased his number of shares by 14.814. The new total of shares owned by the stockholder is 396.695 . Total = 381.881 + 14.814 =396.695 (More)
Question
Updated 28 days ago|5/16/2024 8:41:44 AM
0 Answers/Comments
Bently Manufacturing Company wants to rent a private club for its annual dance. The total cost will be $5,062.50. If the committee charges $40.50 per
Question
Not Answered
Updated 29 days ago|5/15/2024 10:36:51 PM
1 Answer/Comment
Bentley Manufacturing Company wants to rent a private club for its annual dance. The total cost will be $1,045. If the committee charges $9.50 per person. In order to cover the cost, 110 people needed to attend the dance. SOLUTION: Cost per person = $9.50; Total cost = $1,045; No of attendees = $1,045/9.50 = 110
Added 29 days ago|5/15/2024 10:36:51 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
Kenny saved 40% of his work. Which of these is 40% written as a decimal? Question 17 options: 0.0004 0.4 0.004 0.04
Question
Not Answered
Updated 29 days ago|5/15/2024 11:03:52 PM
1 Answer/Comment
Kenny saved 40% of his work. 40% written as a decimal is: 0.4

40 ÷ 100 = 0.4

2,347 rounded to the nearest thousand is: 2,000.
Added 29 days ago|5/15/2024 11:03:52 PM
This answer has been confirmed as correct and helpful.
39,224,441
questions answered
GET
Answers.
GET THE APP.
weegy*
*
Get answers from Weegy and a team of really smart live experts.
Popular Conversations
which one of the following phrases is an example of consonance
Weegy: Consonance refers to repetition of sounds produced by consonants within a sentence or phrase. User: ...
6/4/2024 6:27:41 PM| 4 Answers
Which ICS function is responsible for documentation of mutual aid ...
Weegy: The Incident Command System (ICS) is a standardized management tool for meeting the demands of small or large ...
6/5/2024 9:15:17 AM| 4 Answers
1 Who is the founder of the modern concept of marginal analysis?
Weegy: Marginal analysis - An examination of the additional benefits of an activity compared to the additional costs of ...
6/5/2024 12:24:47 PM| 4 Answers
6. What type of journal entry is used to record a sale on credit? A) ...
Weegy: The asset account Accounts Receivable is increased with a DEBIT. User: 7. Who is responsible for ensuring ...
6/6/2024 8:51:47 AM| 4 Answers
What was a muckraker?
Weegy: Muckrakers were investigative reporters and writers during the Progressive Era (1890 1920) who wrote about ...
6/7/2024 9:42:29 PM| 4 Answers
which of the following is the smallest value
Weegy: Vatican City, officially called The Holy See, is the smallest country in the world and is located within a ...
6/13/2024 11:35:50 AM| 4 Answers
Which of the following organizations provides the cpc credentials
Weegy: Certified Professional Coder certification is standard for medical coding in physician office settings. User: ...
6/9/2024 3:44:54 AM| 4 Answers
S
L
Points 271 [Total 287] Ratings 1 Comments 261 Invitations 0 Offline
S
L
Points 76 [Total 782] Ratings 0 Comments 76 Invitations 0 Offline
S
Points 52 [Total 52] Ratings 0 Comments 52 Invitations 0 Offline
S
L
Points 46 [Total 3156] Ratings 0 Comments 46 Invitations 0 Offline
S
L
R
Points 29 [Total 4000] Ratings 0 Comments 29 Invitations 0 Offline
S
L
1
1
1
1
Points 10 [Total 2356] Ratings 1 Comments 0 Invitations 0 Offline
S
L
C
1
Points 10 [Total 2862] Ratings 0 Comments 0 Invitations 1 Offline
S
L
Points 7 [Total 1587] Ratings 0 Comments 7 Invitations 0 Offline
S
Points 5 [Total 5] Ratings 0 Comments 5 Invitations 0 Offline
S
L
L
1
P
1
L
P
P
Points 4 [Total 14553] Ratings 0 Comments 4 Invitations 0 Offline
* Excludes moderators and previous
winners (Include)
Home | Contact | Blog | About | Terms | Privacy | © Purple Inc.